O nas

Browar Trzy Korony powstał, aby produkować dla Naszych gości piwo najwyższej jakości.

Używamy w tym celu urządzeń bawarniczych firmy Joh.Albrecht z Monachium – światowego lidera wśród producentów tego typu urządzeń. Wraz z kadziami warzelnymi, otrzymaliśmy także możliwość korzystania z pilnie strzeżonych i sprawdzonych technologii warzenia piwa. Dzięki temu Browar Trzy Korony gwarantuje piwo najwyższej jakości, charakteryzujące się niepowtarzalnymi walorami smakowymi. Oryginalne receptury i właściwe technologie warzenia sprawiają, że mieszkańcy Sądecczyzny mają możliwość spróbowania najlepszego piwa w regionie.

 

Piwa wytwarzane w Browarze Trzy Korony produkowane są zgodnie z tzw. Prawem Czystości z 1516 roku, zgodnie z którym warzy się je jedynie z trzech składników: krystalicznie czystej wody, jęczmienia oraz chmielu. Rozporządzenie z XVI wieku rozszerzono jednak o możliwość produkowania piwa przy udziale pszenicy i drożdży. Dzięki niemu miłośnicy piwa mogą się cieszyć wyjątkowym
i oryginalnym smakiem, który znajdą w Naszym browarze.

Najważniejszym jest fakt, że proponujemy Gościom Browaru Trzy Korony piwo, które nie zostało poddane procesom pasteryzacji i filtracji, co oznacza, że nie znajdziemy w nim sztucznych barwników i konserwantów. Ponadto, dzięki odpowiednio prowadzonemu procesowi  fermentacji oraz leżakowania, nasze  piwo wysyca się naturalnym dwutlenkiem węgla, co sprawia, że napój dostarcza podniebieniu przyjemnego orzeźwienia. Dzięki temu, że nie poddajemy Naszego piwa żadnym procesom utrwalania, zawiera ono w sobie niezbędne witaminy, mikroelementy i drożdże. Wszystko to sprawia, że Nasze piwo ma niepowtarzalny smak i aromat, a także wspaniały kolor.

 

 

Warto też zaznaczyć, że Browar Trzy Korony to nie tylko miejsce, w którym warzy się doskonałe piwo, ale też i  restauracja serwująca wykwintne dania kuchni fusion. Filozofia tej kuchni polega na łączeniu różnorodnych tradycji kulinarnych w jednym daniu. Wymaga ona od szefa kuchni ogromnej wiedzy, wyczucia smaku, a także swego rodzaju artyzmu.

Specjalnością naszej kuchni jest Golonka Trzy Korony - soczysta golonka, marynowana w naszym piwie, podawana z kapustą zasmażaną i opiekanymi ziemniakami. Jest to idealne danie dla osób ceniących sobie wyjątkowy smak i aromat tego specjału.

Szef kuchni poleca również wyśmienite Żeberka wieprzowe marynowane w aromatycznym sosie barbecue. Słodkawy smak sosu i charakterystyczny zapach żeberek łączą się w pyszne i wykwintne danie.

Dla smakoszy piwa przygotowaliśmy z kolei puszysty i chrupiący ziemniaczany Placek piwosza z aromatycznym wieprzowym gulaszem zaprawianym piwem z Naszego browaru.

Nasza kuchnia zadbała również o najmłodszych, dla których przygotowała szereg smacznych
 i urozmaiconych dań. Specjalnością są Pulpeciki cielęce w sosie koprowym, które na pewno zasmakują milusińskim.
Dla smakoszy pierogów mamy do zaoferowania pyszne ręcznie lepione pierogi w czterech wersjach: ruskie, ze szpinakiem i serem feta, z kapustą i grzybami oraz z jagnięciną (z ciasta z trzech rodzajów mąki).

Wypiekamy również wspaniały chleb pełnoziarnisty, który idealnie łączy się z naszym smalcem ze skwarkami.

 

 

Browar Trzy Korony oferuje również państwu szereg usług takich jak:

Organizujemy ponadto

  • imprezy okolicznościowe – przyjęcia rodzinne: chrzciny, komunie, imieniny, urodziny, itp.
  • imprezy plenerowe – zapewniamy piwo oraz dania z grilla
  • konferencje szkoleniowe – do Państwa dyspozycji udostępniamy antresolę, mieszczącą 120 osób; dostęp do czterech 55 - calowych telewizorów wysokiej jakości, do których można podłączyć sprzęt komputerowy
  • transmisje wszystkich ważnych wydarzeń sportowych na 65 – calowych ekranach wysokiej jakości (zarówno w restauracji, jak i ogródku restauracyjnym Browaru Trzy Korony)